joi, februarie 26, 2009

Iarna mea


Ai spune ca-n tinutul zapezilor e o tacere netarmurita, ca timpul a inghetat si el si ca albul te invadeaza si pune stapanire pe intreaga fiinta. Fulgii se tot cern. Imi ridic privirile si zambesc. E-asa mult zambet ca nu mai incape-n suflet. E-asa de deasa neaua ca pare ireala. Totu-n jur devine ireal. Pentru ca-i prea frumos...si prea multa linistea, nu apasatoare, nu dureroasa de data asta. Moale, adormitoare, cu brate ce leagana si mangaie...

Ma opresc si privesc casele, si cate-o fereastra luminata..si ulitele troienite...si un card de pitici care si-au insirat saniile si aluneca la vale...
H-abar n-aveam ca desenul fascinant, tesatura aceea abia intrezarita chiar exista, ca fiecare fulg are o forma-a lui, ca stelele minuscule de gheata chiar ti se pot aseza in par si pe gene. Si nu poti face altceva decat sa privesti din nou cu ochii mariti de mirare ai copilului si sa nu te mai saturi de minunea ce ti-a fost daruita...

E timpul in care cuvintele se-ascund, parca se intimideaza, parca stiu ca bucuria nu se citeste, ca e asternuta in suflet si pe chip si ca zambetul...trebuie pur si simplu simtit, respirat, tipat...primit si daruit.

Iarna cu-ale ei sclipiri si taceri, cu frumusete nebuna si tacuta-si are salasul in satul vechi. Am regasit-o. Si tot ea, cu palme imaculate si reci a asezat din nou licariri in ochii adormiti de gri. A ridicat usor colturile buzelor..Si pentru c-a fost atat de buna cu mine..pe cararea ce duce spre cetate m-am oprit si-am asezat la randu-mi un sarut pe zapada neintinata inca de pasi.


Domol, fumul pe cosuri toarce povesti nescrise inca...


7 comentarii:

Boby spunea...

si care este satul vechi de care povestesti asa de frumos

mina spunea...

Este paradisul pierdut al lui Cioran:) este Rasinariul pe care-l mai vazusem in alte anotimpuri..dar niciodata atins de suflarea iernii..ca-n basme:)

Boby spunea...

ufff... ce te invidiez...
vreau si eu la rasinari...
dar las' ca am fost si eu la Sirnea :)

mina spunea...

Nimic nu te-mpiedica sa dai o fuga. Ce-i drept nu-s mereu zapezile acelea . Da' uite nici eu n-am vazut Sirnea si Viscri..deci as avea la randu-mi niste motive de invidie ca stiu cat de fain ii si-acolo:)

emi spunea...

ai un scris placut mie:)

Boby spunea...

Tot nu ai mai scris nimic de mult... e timpul sa fii “pedepsita” cu o leapsa
http://bobyc86.blogspot.com/2009/03/prima-data.html

mina spunea...

Emi, ma bucur cand aflu ca unora le e pe plac felul in care depan povesti. Multumesc de vizita.
Bob, asa-i, n-am mai scris de ceva vreme, da' acu' c-am revenit prin orasul gri..cine stie..poate ma viziteaza si muza:)
Cat despre "pedeapsa":)..ma voi ocupa cat de curand si voi incepe sa scormonesc prin sacul cu amintiri din copilarie si de mai tarziu:)